Samenlive

Samenvijf = Kim

Samenvijf - recruiter Kim
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Dit keer is het de beurt aan Kim. Kim werkt sinds oktober bij Samenvijf op kantoor als recruiter. 

“Het is best een grappig verhaal, hoe ik bij Samenvijf terecht ben gekomen. Ik werkte via Samenvijf als Coach bij Inuka. Toen Marc een mail verstuurde naar het huidig personeel om te vragen of iemand misschien een recruiter kende voor Samenvijf, dacht ik gelijk; het lijkt mij eigenlijk wel leuk om dat zelf te doen! Ondanks dat ik geen ervaring heb als recruiter, belde ik Marc meteen op. Na een leuk en relaxed gesprek had ik wel het idee dat dit een goede match kon zijn, niet alleen op werkgebied maar ook op persoonlijk vlak. Samenvijf heeft een cultuur die goed aansluit bij mijn persoonlijke waarden, iets wat ik heel belangrijk vind. Gelukkig was de klik wederzijds en werk ik hier nu met veel plezier.

Ik heb al een aantal switches gemaakt in mijn loopbaan. Zo ben ik een aantal jaren stewardess geweest, heb ik in een hotel en bij het secretariaat gewerkt. Ogenschijnlijk allemaal verschillende posities. Voor mij echter, zit in al het werk wat ik heb gedaan een gemeenschappelijke deler; het werken met en helpen van mensen. Ook als recruiter kom je veel in contact met mensen, heb je persoonlijke gesprekken en kun je iemand helpen aan een baan die écht bij hen past en waar ze met plezier heen gaan. Dat past dus precies in mijn straatje. Daarnaast ben ik dit jaar ook begonnen met een studie psychologie. Ik vind het heel interessant om te achterhalen wat mensen drijft om bepaalde keuzes te maken. Dit is natuurlijk een mooie combinatie met het werk als recruiter.

Eigenschappen die in dit werk goed van pas komen zijn denk ik mijn nieuwsgierigheid en oprechte interesse. Dat ik daarnaast snel verbanden leg en het leuk vind om in gesprek te gaan met mensen om uit vinden waar ze naar op zoek zijn is ook een pré.

Lees hier ook het verhaal van onze collega Samir.

Samenvijf recruiter - Kim

“Wie mij inspireert is Esther Perel. Esther is een bekende psychotherapeut (bekend van o.a. TedTalks). Ze heeft een podcast waarin ze eenmalig in gesprek gaat met koppels en individuen die vastlopen. Dit zijn hele openhartige gesprekken waarin Esther snel het pijnpunt weet te pakken. In een relatief korte tijd helpt ze deze mensen met problemen waar ze al een tijd mee hebben gezeten en waar ze zelf niet wisten hoe ze daar uit moesten komen. Dit vind ik ontzettend boeiend. Ook de omdenken podcast van Berthold Gunster luister ik met veel plezier.”

Samenvijf recruiter - Kim

Buiten mijn werk om, vind ik het heel fijn om in de natuur te zijn, dat voelt altijd als een verademing. Vooral als ik op het water ben en aan het zeilen ben, voel ik me als een vis in het water (haha). Daarnaast vind ik het leuk om spelletjes te spelen, houd ik van reizen, wat ik als stewardess veel heb mogen doen, en te fotograferen. Van muziek luisteren en zingen krijg ik ook veel energie. In mijn vrije tijd doe ik ook vrijwilligerswerk bij de Voedselbank en het contact met en de dankbaarheid van die cliënten geeft mij ook energie.

Bij zingeving vraag ik mezelf af: Wat maakt voor mij het leven waardevol? Het antwoord daarop voor mij is onder andere tijd spenderen met mijn familie en vrienden, lol maken en wat bij kunnen dragen aan het leven van anderen op een positieve manier. Als dat lukt, dan ben ik helemaal tevreden.”

Ook werken via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!