Samenlive

Op werk soms weinig productief? Misschien mis je wel zingeving

Op werk soms weinig productief? Misschien mis je wel zingeving
We horen het steeds vaker van sollicitanten: ze zijn op zoek naar een baan met meer zingeving. Na vele jaren binnen de commerciële wereld of overheid te hebben gewerkt zijn ze toe aan een werkweek waarin ze directe impact hebben op onze maatschappij. Het is niet dat ze ontevreden zijn over hun huidige baan, maar ze missen dat stukje maatschappelijke relevantie in hun werk en soms hebben ze het gevoel dat hun werk van weinig toegevoegde waarde is.

Uit onderzoek blijkt dat ze er niet alleen in staan. Robert Dur (Erasmus Universiteit) en Max van Lent (Universiteit Leiden) deden onderzoek naar ‘nuttig werk’: werk waarvan je het gevoel hebt dat het op een positieve manier bijdraagt aan onze samenleving. Hun onderzoek laat zien dat bijna één op de tien werknemers het gevoel zinloos werk te doen. Nog eens 17 procent van de ondervraagden twijfelt of hun werk voldoende zinvol is. Het zal je niet verbazen, maar het onderzoek laat ook zien dat mensen die hun werk niet zinvol vinden, minder productief zijn.

Samenvijf komt voort uit een motivatie om samen iets goeds te doen voor een ander en biedt jou de oplossing: je combineert je huidige werk, als bijvoorbeeld klantmanager, HR adviseur of communicatiemedewerker bij een van onze opdrachtgevers, met een dag(deel) per week bij een maatschappelijke organisatie bij jou in de buurt. Op die dag draag jij direct je steentje bij aan een mooiere maatschappij en verdien je intussen gewoon door.

Benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze hier. Of bel (020-2101191) ons om je mogelijkheden te bespreken.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!