Samenlive

Metro: ‘Onder werktijd sjoelen met bejaarden? Hier kan het’

Onder werktijd een potje sjoelen met bejaarden of voetballen met jongeren? Dat is nou precies de bedoeling van Samenvijf. In het interview met Metro gaat Frans Zantman, oprichter van Samenvijf in op de steeds grotere groeiende behoefte van zingeving in je werk.

Frans werkte voor een adviesbureau en werd gedetacheerd bij een gemeente. ‘Het was een leuke baan met een prima salaris en fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, maar toch knaagde er iets. Ik merkte aan mezelf dat ik op vrijdagmiddag best een aardige week had gehad. Dat ik mijn baas, opdrachtgevers en collega’s blij had gemaakt, maar ook dat ik een stukje maatschappelijke relevantie miste. Onderzoeken wezen het al uit, maar nu zag ik het zelf ook onder mijn eigen generatiegenoten in Amsterdam. De rol van geld en macht wordt kleiner en die van zingeving groter.’

Lees het gehele hele artikel hier.

SAMENLIVE
Samenlive is het gezicht van Samenvijf, waar je onze collega’s ontmoet, de maatschappelijke projecten die wij steunen terugvindt en meer nieuws en inspiratie leest over ons werk.

Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken. Wij bieden uitdagend werk aan bij onze opdrachtgevers en geven daarnaast al onze collega’s iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreken we de routine en ontstaat er een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Zo zorgen wij samen dat de maatschappij een stukje mooier wordt. Lijkt het jou leuk om maatschappelijk betrokken te zijn en daarnaast een uitdagende baan te hebben? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s.

Lees hier meer over onze manier van werken en bekijk onze openstaande vacatures.

Samenlive