Professionals van Samenvijf

Onze professionals dragen bij aan een bloeiende maatschappij. Jij binnenkort ook?

Bij Samenvijf werken bevlogen professionals binnen Zorg & Welzijn en de Overheid. Onze professionals zijn experts in hun vakgebied en dragen graag hun steentje bij aan een bloeiende maatschappij. Ze krijgen iedere week de kans om naast hun opdracht aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie. Samenvijf faciliteert geld en tijd om iets goeds te doen voor een ander. Zo zijn onze professionals een dag per week actief bij de Vrienden van Vijf, of bij een maatschappelijk betrokken organisatie binnen hun eigen netwerk. Wil je weten wat het betekent om bij Samenvijf te werken? Lees hieronder de profielen van een aantal medewerkers.

Wil je ook meer uit jezelf en je week halen? Samenvijf biedt jou die kans. Bekijk direct onze vacatures.

Onze collega’s aan het woord:

 • Cynthia
  Cynthia Medewerker Wijkteam

  “Het contact met Samenvijf is vanaf de eerste dag zo prettig, dat ik het gevoel heb in een warm bad terecht te zijn gekomen. Er is aandacht voor mij én er is altijd  een oplossing als ik met een vraag of dilemma zit. Het mooiste vind ik dat ik met collega’s van Samenvijf ook vrijwilligerswerk kan doen. Dat wordt ook nog verloond en de reiskosten worden vergoed. Deze vrijwilligersdagen zijn hartstikke leuk en je steekt er ook weer een heleboel op. Win-win situatie dus. Toen ik van de Gemeente Rotterdam de mogelijkheid kreeg om intern te solliciteren heb ik even getwijfeld, maar zo’n mooi bedrijf als Samenvijf vaarwel te zeggen, doe ik niet.”

  • Francien
   Francien Consulent Jeugd

   Francien werkt sinds de zomer via Samenvijf als jeugdhulpverlener bij Gemeente Den Bosch. Ter invulling van haar maatschappelijke activiteit werkt ze iedere week bij een opvang voor dak- en thuislozen.  Francien over haar werk: “Binnen mijn functie kom ik als indicatiesteller bij gezinnen thuis over de vloer. Ik analyseer hun behoefte en stel samen met het gezin een plan van aanpak op. Daarnaast heb ik bij Samenvijf de mogelijkheid gekregen om iedere week betaald “vrijwilligerswerk” te doen. Ik werk een avond per week bij een opvang voor dak- en thuislozen. Ik vind dit een prettige invulling van mijn maatschappelijke activiteit, omdat ik zowel lekker actief bezig ben als contact kan maken met bezoekers.”

   • Robbert
    Robbert Consulent Wmo

    “Via Samenvijf ben ik bij de Gemeente Breda als Consulent Wmo aan de slag gegaan. Al vanaf de eerste kennismaking met Samenvijf heb ik een fijn en goed contact. Ze tonen interesse in je opdracht, maar ze tonen ook interesse in je als persoon. Ik vind dat erg prettig omdat het een gevoel geeft dat ik gewaardeerd word en dat ze echt betrokken zijn. De mogelijkheid om samen met collega’s van Samenvijf een mooie en een gezellige dag te bezorgen voor mensen die het kunnen gebruiken vind ik geweldig”

    • Karlieke
     Karlieke Backoffice medewerker Wmo/Jeugd

     “Mijn opdrachtgever Gemeente Leidschendam-Voorburg biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en mijn collega’s en manager staan altijd voor me klaar. Met Samenvijf houd ik intensief contact. Ze maken goede afspraken met mijn opdrachtgever en weten echt wat er bij mij en mijn opdracht speelt, dat waardeer ik.” Karlieke krijgt veel energie van de gezamenlijke maatschappelijke activiteiten die Samenvijf organiseert: “De combinatie van werken bij een gemeente en samen met je collega’s écht iets voor een ander betekenen past bij mij. Tijdens het pannenkoeken bakken in een verzorgingshuis je Samenvijf-collega’s leren kennen, dat is toch superleuk?”

     • Esther-Rina
      Esther-Rina Kwaliteitsmedewerker

      “Bij Samenvijf krijg ik iedere week de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen op de vijfde dag. Toen ik dat hoorde bedacht ik me direct wat een ongekende luxe dit is. Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk en er zijn zoveel doelen waar ik mij voor zou willen inzetten.” Uiteindelijk koos Esther-Rina – die via Samenvijf als kwaliteitsmedewerker werkt – voor een uitdaging in haar eigen buurt. Op haar vijfde werkdag zet ze in samenwerking met een aantal organisaties een project op waarin ze opvoedondersteuning biedt aan ouders in armoede of met culturele of gewichtsproblemen.

       

      • Mustapha
       Mustapha Wijkcoach

       Vier dagen per week werkt Mustapha via Samenvijf als wijkcoach bij Gemeente Rotterdam. Hij biedt maatschappelijke ondersteuning aan huishoudens op verschillende leefgebieden. Op de vijfde dag werkt hij in zijn eigen woonplaats Den Haag voor een steunpunt voor mentale gezondheid. Hij helpt mensen met vragen op het gebied van financiën en gezondheid. Mustapha zegt over werken bij Samenvijf: “Ik heb nu een completere werkweek en ik vind het leuk om ook mensen in mijn eigen woonplaats te kunnen helpen. Mensen blij maken, dáár word ik blij van!”

       • Marc
        Marc Accountmanager Overheid

        “Samenvijf biedt mij in mijn werk de perfecte combinatie: vier dagen per week zet ik mijn commerciële vaardigheden in voor Samenvijf en op de vijfde dag help ik mensen die een extra steuntje in hun rug kunnen gebruiken.” Marc is als Accountmanager Overheid verantwoordelijk voor het contact met opdrachtgevers en zorgt hij voor een goede match met nieuwe kandidaten. “Op de vijfde dag totaal iets anders doen en een ander helpen, dat geeft mij nieuwe energie voor het weekend!”